شمارهی خبر : 75058 | تعداد بازدید : 1652
سهشنبه 6 خرداد ماه 1399 ساعت 10:22
نکات مهمی برای ورزشکاران در آستانه بازگشت به اماکن ورزشی
مطابق اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا کشور، اماکن و باشگاه های ورزشی در آستانه بازگشایی هستند تا ورزشکاران حرفه ای و آماتور به روال عادی تمرینات خود بعد از گذشت حدود 70 روز از تعطیلی این مراکز به واسطه شیوع ویروس کرونا باشند.
مطابق اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا کشور، اماکن و باشگاه های ورزشی در آستانه بازگشایی هستند تا ورزشکاران حرفه ای و آماتور به روال عادی تمرینات خود بعد از گذشت حدود 70 روز از تعطیلی این مراکز به واسطه شیوع ویروس کرونا باشند.
به گزارش روابط عمومی باشگاه مس؛ در آستانه این بازگشایی، ورزشکاران حرفه ای و آماتور نیاز به رعایت بعضی از دستور العمل های بهداشتی برای دوری از بیماری کرونا دارند که یک عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در ارتباط با نکات مهم مورد توجه توسط ورزشکاران برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی و مسائل مهم به منظور بازگشت ورزش در صورت ابتلا به بیماریهای تنفسی و عفونتهای گوارشی توضیح داد.
مهدیه ملانوری شمسی در خصوص نکاتی که باید توسط ورزشکاران برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی رعایت شود، اظهار کرد: تغییرات در سبک زندگی و آموزشهای بهداشتی، شستن مداوم دستها با صابون یا ژل ضدعفونی کننده، محدود کردن ارتباطات اجتماعی به ویژه در هنگام اوج تمرینات، کمتر دست زدن به صورت، چشم و دهان، کمتر دست زدن به سطوح عمومی و استفاده از وسایل شخصی (حوله، مسواک، لیوان و ...) از جمله نکات مختلفی است که باید توسط ورزشکاران برای جلوگیری از بیماریهای عفونی مدنظر قرار گیرد.
وی همچنین در پاسخ به اینکه یک ورزشکار در صورت ابتلا به بیماریهای عفونی چه زمانی میتواند به تمرین برگردد؟ بیان کرد: در صورتی که علائم بیماری گردن به بالا و دارای علائم خفیف باشد ورزشکار نیاز به استراحت کوتاه مدت دارد و نیاز به کاهش بار تمرین است اما در صورتی که علائم بیماری گردن به پایین نظیر تورم غدد لنفی، اسهال، خستگی و سرفه خشک (بیماری ویروسی سیستمیک) باشد، ورزشکار چندین روز نباید فعالیت ورزشی داشته باشد و لازم است که تا زمان بهبودی علائم استراحت کند، در غیر این صورت مدت زمان بهبود طولانی میشود و میتواند باعث بروز مشکلاتی در ورزشکاران شود.
این دانشیار دانشگاه تربیت مدرس در مورد نکات مورد توجه به منظور بازگشت به فعالیتهای ورزشی در هنگام ابتلا به بیماریهای مجاری تنفسی فوقانی یا عفونتهای گوارشی در ورزشکاران، عنوان کرد: در نظر داشته باشید برای بیماریهای ویروسی ناشناخته مانند COVID-19 یا آنفولانزای شدید حتما دستور پزشک را برای بازگشت به فعالیت ورزشی مدنظر قرار گیرد.
ملانوری شمسی افزود: حداقل یک روز بعد از توقف تب یا بهبود علایم تنفسی یا گوارشی قبل از بازگشت به فعالیت ورزشی منتظر بمانید، همچنین فعالیت با شدت خیلی پایین و با زمان کم شروع شود (45-30 دقیقه با ضربان حدود 120 ضربه در دقیقه) و به تدریج افزایش یابد (چهار روز اول بعد از بهبودی را با احتیاط پشت سر بگذارید و به علایم بدنتان حساس باشید).
وی با بیان اینکه "در صورت مشاهده هر گونه بازگشت به علایم قبلی به پزشک مراجعه کنید،" گفت: علاوه بر این منتظر بمانید تا علایم در صورت بازگشت کاملا برطرف شوند، همچنین سطح تحمل خود را بعد از دوره بیماری در نظر بگیرید و زمانهای ریکاوری را افزایش دهید و در نهایت نیز اگر در محیط بیرون مجبور به فعالیت هستید هفته اول بعد از بیماری پوشش بیشتری را در سرما استفاده کنید.